Tuinonderhoud, wat heb je nodig?

Tuinonderhoud is cruciaal als je wilt dat je tuin er het gehele jaar mooi en strak uitziet. Het is belangrijk dat het onderhouden regelmatig gebeurt om onverwachte tegenslagen te voorkomen. Het goed onderhouden van je tuin kan alleen als je over de juiste materialen, voldoende tijd en inzet beschikt.

De tuin zelf onderhouden

Om je eigen tuin te onderhouden zijn de volgende benodigdheden erg belangrijk:
– Hooivork om het gazon te beluchten
– Schoffel om de grond los te maken en onkruid weg te halen
– Snoeigereedschap (snoeizaag, heggenschaar, snoeischaar) voor struiken, planten en bomen
– Bladhark of bladblazer
– Kruiwagen
– Buitenkraan en tuinslang
– Grasmaaier
– Goede handschoenen om wonden en infecties te voorkomen

Met het bovenstaande gereedschap kom je al een heel eind. Om zelf je tuin te onderhouden zijn er veel taken noodzakelijk. Het gaat hierbij om maaien, snoeien, planten water geven, onkruid verwijderen en planten verpotten.

De jaarplanning

De tijd van het jaar is ook een belangrijk aspect als het om tuinonderhoud gaat. Januari en februari zijn maanden waarin niet heel veel aan de tuin hoeft te gebeuren en je beter lekker warm voor de kachel kunt zitten. Zorg er wel voor dat de planten niet gaan bevriezen in deze periode.

In de lente is het echter wel verstandig om tijd door te brengen in de tuin. Beplanten, snoeien en maaien zijn voorbeelden van taken die u al uit kunt voeren in deze periode.

Als de zomer weer aanbreekt is het erg belangrijk dat het gazon niet uitdroogt. Door regelmatig te sproeien kunt u dit voorkomen. Planten water geven is natuurlijk ook cruciaal in deze periode.

Het maken van een jaarplanning kan u veel helpen met het onderhoud van uw tuin. Zo voorkom je dat er dingen vergeten worden en weet je aan het begin van elke maand wat er moet gebeuren.

planten tuinonderhoud

Op zoek naar hulp en expertise?

Het onderhouden van de tuin is tijdrovend en niet altijd even leuk. Als u liever wordt geholpen door een professionele hovenier kunnen wij u helpen. Bij ons kunt u zonder problemen een tuinonderhoud-abonnement nemen. Dan komen wij om de tijd langs om te zorgen dat u tuin er schitterend en strak uit blijft zien. Wij bieden tuinonderhoud aan in en rond Enschede, Oldenzaal en Hengelo. Met jaren ervaring en expertise helpen wij van Balk en Baartman u graag bij het onderhoud van uw tuin.

Lees meer