Hoe zorg je voor vogels in de tuin?

Nu de lente weer is aangebroken zie je de vogeltjes weer buiten vliegen. Van vinken en koolmezen tot sperwers en merels, ze zijn overal. Het geluid van de beestjes kan de sfeer in de tuin al een stuk beter maken. Nog belangrijker is het dat je de vogels ook kunt helpen met een goed ingerichte tuin. Ze krijgen dan voedsel en hebben een veilige plek om naar terug te keren. Maar hoe zorg je er nu voor dat de vogels het ook leuk vinden om tijd in je tuin te spenderen? Hieronder staan een 3 tips die kunnen helpen bij het aantrekken van meer vogels:

 

  1. Het plaatsen van een vogelhuisje

    Een overduidelijke tip is natuurlijk het plaatsen van een vogelhuisje en het voorzien van voedsel. Zorg dat het vogelhuisje of nestkast op een veilige plek staat, het liefst niet in de volle zon. Hang het huisje op minimaal 2 meter hoogte in verband met honden en katten (ook als u ze zelf niet heeft). Ook is het niet nodig om zelf takken, stro of blaadjes in het huisje te plaatsen, dit doen de vogels zelf wel. Wees niet teleurgesteld als het even duurt voordat er vogels in komen, dit gebeurd vanzelf na verloop van tijd!

  1. Zorg voor voldoende water

Nu de temperaturen weer oplopen en het steeds droger wordt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vogels voldoende water hebben om te kunnen drinken. Het beste wat je kunt doen om de vogels van water te voorzien is het plaatsen van een vogelschaal of badje. Dit zorgt niet alleen voor genoeg water om te drinken, maar het is ook een plek waar de vogels zich kunnen wassen.

  1. Maak je tuin groener

Een “groene” tuin zorgt voor insecten en wormen. Dit is erg belangrijk voedsel voor vogels. Je kunt je tuin groener maken door het plaatsen van klimplanten, een groene haag en vaste planten. Bij het tuinonderhoud is het ook belangrijk om te zorgen dat de planten niet verwaarloosd worden.

 

Hulp nodig bij tuinonderhoud? Bij Hugo Baartman Hoveniers helpen wij u graag met het onderhouden van uw tuin op professionele wijze. Daarnaast kunnen wij u ook van dienst zijn met tuinontwerp, tuinaanleg en beregening systemen.

 

 

Lees meer