Hoe maak je de tuin hond vriendelijk?

De meeste huisdieren genieten ervan om buiten te zijn, vooral honden houden er van om in de zomer rondjes te rennen in de tuin of om op het gazon te genieten van de zon. Ook konijnen en cavia’s houden er van om buiten te zijn met mooi weer, voor deze dieren is het echter wel verstandig om een ren te hebben zodat ze niet kunnen ontsnappen. Aangezien het bijna alleen maar honden zijn die vrij rondrennen in de tuin, is dit artikel daar op gericht.

Tip 1: Zorg voor schaduw

In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen, en in de zon is het soms bijna niet uit te houden. Dit geldt zeker ook voor honden. Omdat de meeste honden ook nog een extra laag warmte hebben door de vacht, kunnen ze het vaak bloedheet hebben. Een plek in de schaduw kan daarom erg veel helpen om af te koelen. Het beste is als dit schaduwplekje zich bij het gras bevind, omdat honden het nu eenmaal fijner vinden om daarop te liggen.

Tip 2: Zachte ondergrond

Iedereen weet dat lopen op blote voeten op kiezelstenen of grind niet fijn is. Voor honden is dit ook zo. Zorg er dus voor dat het voetpad in de tuin voorzien is van een vlakke en zachte ondergrond. Vaak zijn er goede alternatieven, regulier grind kan bijvoorbeeld vervangen worden door siergrind. Voorkom ook scherpe randen in de tuin zodat je huisdier gelukkig kan rondrennen.

Tip 3: Graafplek

Honden houden nou eenmaal van graven, en voor je het weet ligt je complete tuin vol met kuilen! De redenen voor het graven zijn divers. Ze kunnen het doen door verveling of doordat de hond iets ruikt. Honden gaan bij de schutting graven als ze zich niet veilig voelen. Een speciale graafplek voor de hond creëren voorkomt het graven op andere plekken. De beste manier voor de graafplek is het zelf graven van het gat, een bot/hondensnoepje op de bodem leggen en de rest van het gat weer vullen met aarde. De hond gaat deze plek snel leuk vinden waardoor je je niet meer hoeft te ergeren aan al die gaten in de tuin!

Op zoek naar een professionele hovenier?

Bij Hugo Baartman Hoveniers zorgen wij dat uw tuin er schitterend en professioneel uitziet. Wij kunnen u van dienst zijn met tuinarchitectuur, advies, aanleg, renovatie en onderhoud van uw tuin. Bent u woonachtig in de buurt van Hengelo, Enschede of Oldenzaal en op zoek naar een hovenier die zorgt voor topkwaliteit? Zoek dan niet verder! Bekijk ons portfolio voor voorbeelden van wat wij kunnen doen.

Lees meer