De top 5 tuintips voor de lente

De lente is weer in het land! Het weer wordt langzaam weer beter en we kunnen straks weer genieten van de zon en het gezellig buiten zijn. Hoe fijn zou het zijn als dit kan in een schitterend afgewerkte tuin? Hieronder vindt u vijf tips die u in het mooie lenteseizoen kunt toepassen.

  1. Zorg voor een mooi gazon

Het gazon is voor de meeste mensen de belangrijkste plaats van de gehele tuin. Het is de speelplek van de hond en de kinderen, de plek om je handdoek of ligstoel neer kunt zetten om te zonnebaden en tevens ook een geschikte plek voor een BBQ.

Het volgende kunt u doen om te zorgen voor een mooi gazon:
– Onkruid wieden
– Gazon beluchten
– Grasmaaien
– Sproeien (zodra het gras droog begint te worden)

  1. Plant bloemen en planten in je tuin

De beste en meest logische manier om de tuin te voorzien van geur en kleur is het planten van bloemen en planten. Dit is echter nog niet zomaar geregeld. De vaste bloemen en planten kunnen in deze periode geplant worden. Let op, waterplanten en vroeg bloeiende planten hoor je niet planten in deze periode!

Het bijkomende voordeel van de tuin voorzien van bloemen is dat het tevens ook uitstekend is voor de uitstervende bijen. Bijen zijn cruciaal voor het ecosysteem en het plaatsen van bloemen helpt bij aantrekken van meer bijen.

  1. Extra decoratie

Het mooier maken van de tuin hoeft niet alleen over bloemen en planten te gaan. Het opfleuren van de tuin door het plaatsen van decoratie zorgt ook voor een heel mooi effect. Voorbeelden van extra decoratie zijn een vuurkorf, schutting decoratie, tuinverlichting en een mooie set meubels.

  1. Begin met een moestuintje!

Indien je de ruimte hebt kun je een klein gedeelte van je tuin gebruiken voor een groente of kruiden. Dit zorgt voor leuke geuren, kleuren en het is ook nog een leuke bezigheid. Cherrytomaat, wortel, komkommer of radijs, de mogelijkheden zijn eindeloos!

  1. Maak je schutting “natuurlijk” met klimplanten

Klimplanten zorgen ervoor dat je schutting een mooie kleur krijgt. Graaf het plantgat tot op zo’n 20 tot 25 centimeter van het hekwerk en geef de planten genoeg water. Klimplanten die voor leuke kleuren zorgen zijn de Clematis en de Klimroos.

 

Op zoek naar een professionele hovenier?

Bij Hugo Baartman Hoveniers zorgen wij dat uw tuin er schitterend en professioneel uitziet. Wij kunnen u van dienst zijn met tuinarchitectuur, advies, aanleg, renovatie en onderhoud van uw tuin. Bent u woonachtig in Twente en op zoek naar een hovenier die zorgt voor topkwaliteit? Zoek dan niet verder! Bekijk ons portfolio voor voorbeelden van wat wij kunnen doen.

Lees meer