Parkachtige tuin in Enschede

Bij deze prachtige woning hebben onze hoveniers in Enschede ervoor gekozen om de tuin parkachtig aan te leggen. Gezien de grote van het terrein is dat met het oog op het tuinonderhoud en de kosten daarvan een meer dan verstandige beslissing geweest. Ben je op zoek naar een hovenier in Enschede? Dan is Balk & Baartman

De tuin het gehele jaar in bloei

Opgaand in de bestaande natuur, grote bomen en een vijver, hebben we gewerkt met veel gras, rhododendron, borders met vaste planten en siergrassen. Deze borders geven het hele jaar kleur en beleving en wanneer ze dichtgegroeid zijn geen onkruid meer: de perfecte bodembedekkers.

Er zijn wat klein blijvende bomen dicht bij huis geplaatst. Deze maken ‘contact’ met de bestaande bomen en hun bladeren zodat de oude en nieuwe vegetatie direct een eenheid vormt.

Afwatering

Op de foto is goed te zien dat er een draingoot langs het terras loopt. Deze hebben we geplaatst vanwege het rieten dak en dient als afwatering. Het dak heeft geen dakgoot en om wateroverlast op gazon en terras te voorkomen, is de drain op de sloot aangesloten.

Met een opkomende zon op de wandelpaden die, door de parkachtige tuin liggen, maakt dat een kleine wandeling een prettige manier is om de dag te beginnen.

Tuinontwerp

De tuin ideeën zijn samen met de klant besproken waarna een tuinontwerp op maat is ontstaan. Onze doelstelling, om de klant met een voldaan gevoel van de tuin te laten genieten, is hier meer dan geslaagd! Waarmee Enschede een mooie tuin rijker is dankzij onze hoveniers.

Wilt u meer weten over wat we voor uw tuin kunnen betekenen? We denken graag met u mee. Bel ons op 06-22 969 002 Of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Lees meer

Werkzaamheden in deze tuin